ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Τζανάκια : Η παραλία με την καλύτερη Θέα της Χώρας. Βρίσκεται μόλις 150 μέτρα  από τις Nisides ,έχοντας θέα το υπέροχο κάστρο της Αστυπάλαιας. Δεν είναι οργανωμένη, οπότε πάρτε μαζί σας νέρα και όλα τα απαραίτητα. Επιπλέον, είναι γνωστή ως παραλία γυμνηστών.

Λιβάδι : Οργανωμένη παραλία, δίπλα στη Χώρα του νησιού,προσφέρει πολλές επιλογές δραστηριοτήτων, όπως θαλάσσια σπορ, εστιατόρια, καφέ κτλ 

Άγιος Κωνσταντίνος : είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες η οποία ανταγωνίζεται το τζανάκι σε θέα προς το Κάστρο. Εκεί μπορείτε να περάσετε αρκετές ευχάριστες ώρες καθώς θα βρείτε ενοικιαζόμενες ξαπλώστες-ομπρέλες, ταβέρνα και beach bar που λειτουργεί μέχρι αργά. Εμπειρική συμβουλή: Ιδανική η επίσκεψη στον Άγιο Κωνσταντίνο όταν δεν έχει ασθενείς ανέμους ή ακόμη καλύτερα άπνοια. 

Στενό : Οργανωμένη παραλία με άμμο, δέντρα και ρηχά νερά που την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. 

Καμινάκια : Στο δυτικό τμήμα του νησιού, το φυσικό αυτό λιμάνι θα κερδίσει τις εντυπώσεις των περισσοτέρων και θα προσφέρει στιγμές χαλάρωσης που θα αναπολείτε για καιρό. Πέρα από τα βαθιά κρυστάλλινα νερά, θα βρείτε αλμυρίκια στην άκρη της παραλίας, ενώ λίγο παραπάνω υπάρχει και εστιατόριο με menu που διαθέτει μεταξύ άλλων και αρκετά τοπικά προϊόντα. Εμπειρική συμβουλή: Είναι μία από τις ομορφότερες αλλά και πιο μακρινές παραλίες του νησιού. Ο χωματόδρόμος σε ορισμένα σημεία είναι κουραστικός και χρειάζεται υπομονή-προσοχή. Εναλλακτικά η πρόσβαση είναι δυνατή και μέσω θαλάσσιου δρομολογίου από τον Πέρα Γιαλό. 

Βάτσες : Μία ακόμη μακρινή παραλία που αξίζει την χωμάτινη διαδρομή καθώς τα βαθιά νερά και το άγριο τοπίο θα σας αποζημιώσουν. Πράγματι το μέγεθος της ακτής σε συνδιασμό με τους ορεινούς όγκους που την περιστοιχίζουν, σας προσφέρουν την κατάλληλη απόδραση για χαλάρωση και κολύμπι. Tα τελευταία χρόνια η παραλία διαθέτει beach bar που αξίζει την παραμονή σας μέχρι την δύση του ήλιου.

Μπλε Λιμανάκι : Μία από τις μικρότερες παραλίες του νησιού, ένας πολύ κλειστός ορμίσκος κοντά στον οικισμό της Μαλτεζάνας, δεν είναι οργανωμένη και θα πρέπει να έχετε φροντίσει για τα απαραίτητα πριν φθάσετε εκεί.

Πλάκες : Είναι μία μη οργανωμένη παραλία, όπου έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις στα δεξιά σου την παραλία με τα βότσαλα ή εκείνη με τις πλάκες.Τα καθαρά νερά συνδυάζονται μοναδικά με τον υπέροχο βυθό γι'αυτό μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας μάσκα!

Ψιλή Άμμος :  Η κατάλληλη παραλία για όσους προτιμούν χρυσή αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά. Δεν είναι οργανωμένη και είναι κατάλληλη όταν πνέει Νότιος άνεμος.