ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
  • Χώρα της Αστυπάλαιας : Στη Χώρα βρίσκονται τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, σήμα κατατεθέν είναι η πλατεία και οι 8 ανεμόμυλοι. Διασχίζοντας τα γραφικά σοκάκια του νησιού και φτάνοντας στην κορυφή της Χώρας βρίσκεται το Κάστρο της Αστυπάλαιας. Ακόμα, μη παραλείψετε να περάσετε και από το μοναδικό στον κόσμο Νεκροταφείο Βρεφών.


  • Μονές και Ξωκλήσσια : Οι μονές και τα ξωκλήσια της Αστυπάλαιας ξεπερνούν τα 350.

    Η κυριότερη εκκλησία του νησιού και η μητρόπολη είναι η Παναγιά η Πορταΐτισσα κάτω από το κάστρο.Κοντά στο  Κάστρο υπάρχουν δυο κατάλευκες εκκλησίες,η Παναγιά του Κάστρου και ο Άγιος Γεώργιος. Πολύ γνωστό είναι το Μοναστήρι της Παναγιάς της Φλεβαριώτισσας, βρίσκεται στη Χώρα και μέρος της εκκλησίας είναι χτισμένο μέσα σε σπηλιά.Το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και είναι κτισμένο σε ένα τοπίο με πανέμορφη θέα. Κάτω από το εκκλησάκι υπάρχουν περιβόλια και πηγές με γάργαρα νερά. Η ρεματιά καταλήγει σε ακρογιαλιά με κρυστάλλινα νερά. Τέλος, η εκκλησιά της Παναγιάς της Πουλαριανής προστάτιδας των ναυτικών, στο δρόμο προς το Βαθύ. Ο βράχος σχηματίζει την Παναγία με το βρέφος στην αγκαλιά της. Σύμφωνα με την παράδοση, σε κακοκαιρίες ανάβει φως στα βράχια.


  • Πέρα Γιαλός ή Παλιό Λιμάνι : Είναι το παραδοσιακό λιμάνι της Αστυπάλαιας και βρίσκεται στα πόδια της Χώρας. Εκεί θα βρείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου τα ευρήματα του παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την ιστορία του νησιού. 
    • Νησάκια : Από το λιμάνι του Πέρα Γιαλού αναχωρούν καθημερινά καραβάκια που κάνουν τις ημερήσιες εκδρομές στις εξωτικές νησίδες Κουτσομήτης,Κουνούπες και Τηγάνι. Είναι μία εκδρομή που συστήνουμε στους ταξιδιώτες μας καθώς τα νερά και τα τοπία διαφέρουν από τις παραλίες του υπόλοιπου νησιού.


  • Σπήλαια : Στο νησί υπάρχουν τρία σπήλαια που θα μπορούσε να επισκεφτεί ένας εναλλακτικός ταξιδιώτης. Το Σπήλαιο του Νέγρου, στις Βάτσες, με τους μοναδικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, Το Σπήλαιο του Δράκου ή αλλιώς Δρακοσπηλιά, στο Βαθύ και η Σπηλιά της Παναγιάς της Πουλαριανής, στη Μαλτεζάνα ή αλλιώς Ανάληψη.